piatok 21. júla 2017

Basketbalisti Golden State vyhrali v Clevelande a vyrovnali finále NBA

Warriors v tejto sezóne ako jediný tím neprehrali tri zápasy za sebou a po predchádzajúcich dvoch porážkach v boji o titul to nedopustili ani tentoraz. André Iguodala a Stephen Curry sa na tom podieľali 22 bodmi, v domácom tíme zostal LeBron James s 20 bodmi ďaleko za svojím streleckým priemerom. Piate stretnutie je na programe v nedeľu na palubovke Golden State v Oaklande.

Warriors rovnako ako v semifinále Západnej konferencie proti Memphisu nepustili súpera za stavu 1: 2 na zápasy do brejku a vybojovali si späť výhodu domáceho prostredia pre prípadný rozhodujúci zápas. "Skoro zúfalo sme chceli vyhrať. A bolo skvelé, že sme prišli na ihrisko a na oboch jeho stranách sme dokázali presadiť našu hru.Výkon ako dnes nám vyhrával zápasy v celej sezóne, "povedal rozohrávač Klay Thompson.

Vstup do zápasu sa síce podaril lepšie Clevelande, ktorý viedol 7: 0 a 16: 9, lenže už na konci prvej štvrtiny mal sedem bodov navrch súper. Najlepší tím základnej časti už vedenie nepustil. Hrozbu dráme hostia odmietli v úvode poslednej dvanásťiminútovku, kedy odpočívala hviezda Clevelandu James, a vzali si späť dvojciferný náskok.

James mal vo finálovej sérii doteraz priemer cez 40 bodov na zápas, tentoraz sa musel uspokojiť s 20, k tomu pridal 12 doskokov a osem asistencií. "Ofenzívne sme boli zlí. Niekedy to jednoducho v útoku nejde, "konštatoval James.Strelecky ho predčil v domácom tíme ruský pivot Timofej mozgové s 28 bodmi.

James sa v zápase stretával s kŕčmi, navyše si v prvom polčase spôsobil tržnú ranu na hlave o kameru a musel na šitie. Celkom trafil len sedem z 22 pokusov z poľa a minul aj päť trestných hodov. Na jeho bilancii sa podpísal aj dobre brániace Iguodala, ktorý nezvyčajne nastúpil v základnej zostave miesto pivota Andrewa Bogut.

"Plán bol sťažiť mu prácu, ako to len pôjde. Umožniť mu len ťažké strely.Ľahšie sa to hovorí, ako robí, ale máme talentovaný tím, "povedal Iguodala. "André je náš najskúsenejší hráč a je to jeden z najchytrejších basketbalistov, s ktorými sme kedy pracoval," pochválil jedenatřicetiletého zverenca tréner Steve Kerr.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára